Brandya
- BRANDYA (Espainiako produktua) ardoa destilatuz lortzen den pattarra da.

Brandya
- BRANDYA (Espainiako produktua) ardoa destilatuz lortzen den pattarra da.


Armagnac
- ARMAGNACA brandy mota bat da, Frantziako Armagnac eskualdean ekoizten dena, hain zuzen.
- % 40ko edo gehiagoko alkohol-bolumena du, eta mahats zuri lehortua destilatuta lortzen da. Lau motatako mahats zuria erabiltzen da: Ugni Blanc, baco 22 A, Colombard eta Folle Blanche.
- Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, armagnac mota hauek ditugu:
- V.S., upelean gutxienez urtebetez zahartua.
- V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
- X.O., upelean gutxienez hamar urtez zahartua.
Armagnac
- ARMAGNACA brandy mota bat da, Frantziako Armagnac eskualdean ekoizten dena, hain zuzen.
- % 40ko edo gehiagoko alkohol-bolumena du, eta mahats zuri lehortua destilatuta lortzen da. Lau motatako mahats zuria erabiltzen da: Ugni Blanc, baco 22 A, Colombard eta Folle Blanche.
- Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, armagnac mota hauek ditugu:
- V.S., upelean gutxienez urtebetez zahartua.
- V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
- X.O., upelean gutxienez hamar urtez zahartua.

Koñaka
- KOÑAKA. Edari hau mahats zuriarekin egiten da. Bi aldiz destilatu, eta haritzezko upelean zahartzen da.
- Frantziako Cognac eskualdetik dator, eta jatorri-izendapena du.
- Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, koñak mota hauek ditugu:
- V.S., upelean gutxienez 2 urtez zahartua.
- V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
- Napoleon, upelean gutxienez sei urtez zahartua.

Koñaka
- KOÑAKA. Edari hau mahats zuriarekin egiten da. Bi aldiz destilatu, eta haritzezko upelean zahartzen da.
- Frantziako Cognac eskualdetik dator, eta jatorri-izendapena du.
- Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, koñak mota hauek ditugu:
- V.S., upelean gutxienez 2 urtez zahartua.
- V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
- Napoleon, upelean gutxienez sei urtez zahartua.
