Brandya

  • BRANDYA (Espainiako produktua) ardoa destilatuz lortzen den pattarra da.

Brandya

  • BRANDYA (Espainiako produktua) ardoa destilatuz lortzen den pattarra da.

Armagnac

  • ARMAGNACA brandy mota bat da, Frantziako Armagnac eskualdean ekoizten dena, hain zuzen.
  • % 40ko edo gehiagoko alkohol-bolumena du, eta mahats zuri lehortua destilatuta lortzen da. Lau motatako mahats zuria erabiltzen da: Ugni Blanc, baco 22 A, Colombard eta Folle Blanche.
  • Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, armagnac mota hauek ditugu:
  • V.S., upelean gutxienez urtebetez zahartua.
  • V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
  • X.O., upelean gutxienez hamar urtez zahartua.

Armagnac

  • ARMAGNACA brandy mota bat da, Frantziako Armagnac eskualdean ekoizten dena, hain zuzen.
  • % 40ko edo gehiagoko alkohol-bolumena du, eta mahats zuri lehortua destilatuta lortzen da. Lau motatako mahats zuria erabiltzen da: Ugni Blanc, baco 22 A, Colombard eta Folle Blanche.
  • Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, armagnac mota hauek ditugu:
  • V.S., upelean gutxienez urtebetez zahartua.
  • V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
  • X.O., upelean gutxienez hamar urtez zahartua.

Koñaka

  • KOÑAKA. Edari hau mahats zuriarekin egiten da. Bi aldiz destilatu, eta haritzezko upelean zahartzen da.
  • Frantziako Cognac eskualdetik dator, eta jatorri-izendapena du.
  • Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, koñak mota hauek ditugu:
  • V.S., upelean gutxienez 2 urtez zahartua.
  • V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
  • Napoleon, upelean gutxienez sei urtez zahartua.

Koñaka

  • KOÑAKA. Edari hau mahats zuriarekin egiten da. Bi aldiz destilatu, eta haritzezko upelean zahartzen da.
  • Frantziako Cognac eskualdetik dator, eta jatorri-izendapena du.
  • Upelean zahartzen uzten den denboraren arabera, koñak mota hauek ditugu:
  • V.S., upelean gutxienez 2 urtez zahartua.
  • V.S.O.P., upelean gutxienez lau urtez zahartua.
  • Napoleon, upelean gutxienez sei urtez zahartua.